Om Cirkus Trapez

Cirkus Trapez er Danmarks nye familievenlige cirkus. Vi gør en dyd ud af at skabe nogle rammer for vores forestilling, hvor vi værner om det traditionelle cirkus, og hvor nostalgi, eventyr og duften af savsmuld og popcorn er i højsæde. 

cirkus for HELE familien!

Cirkus Trapez er Danmarks nye familievenlige cirkus. Vi gør en dyd ud af at skabe nogle rammer for vores forestilling, hvor vi værner om det traditionelle cirkus, og hvor nostalgi, eventyr og duften af savsmuld og popcorn er i højsæde.

Vi var på landevejene for første gang i 2016, og er blevet rost for vores familievenlige forestilling med masser af dyr, artisteri i verdensklasse og en masse at grine af.

Cirkus Trapez er på Facebook. Inde på Facebook opdaterer vi løbende siden med spændende nyheder, videoer og billeder fra vores forskellige forestillinger landet over.

Vil du derfor holde dig opdateret, kan du klikke dig ind på Facebook nedenfor og give os et like. På den måde ved du altid, hvad der sker af spændende ting i Cirkus Trapez.

Familien bag Cirkus Trapez

Universitets kandidat og pavelig velsignet jonglør David Sosman er Isabella Enoch Sosmans yngste søn. Han har læst to år i Italien på et internationalt gymnasium, hvor han samtidig gik på den meget anerkendte cirkusskole, Accademia d’Arte Circense, for at blive oplært i et jonglørnummer. Det sidste år af hans gymnasietid tog David på Kolding IB gymnasium, hvorfra han blev student i 2011. Siden da har David optrådt verden over med sit jonglørnummer og vundet utallige cirkus priser. Heriblandt førstepræmien ved Festival International du Cirque du Loir-et-Cher i Frankrig, Bronzeprisen ved Nanchang Circus Festival i Kina og Cirque d’Hiver æresprisen ved The Circus Festival of Budapest.

I 2016 blev David også inviteret til Vatikanet til en speciel optræden for selveste Paven. Samtidig med sin jonglørkarriere har David taget en universitetsuddannelse i statskundskab og historie på The University of Glasgow og Sciences Po Paris. Til sommer 2017 kunne David erklære sig færdiguddannet, hvorefter han har dedikere sin fulde opmærksomhed på cirkuskarrieren. I tidligere sæsoner har i kunnet opleve Davids internationale prisbelønnet jonglørnummer og hans smidige overgange i showet som klassisk ringmaster.

Et liv med dyr Bernhard Kaselowsky – måske bedre kendt som elefantmanden – har dedikeret sit liv til at passe, pleje og arbejde med sine dyr. Bernhard kommer fra en ægte cirkusfamilie, der gennem Bernhards barndom, drev deres eget cirkus. Bernhard har derfor et dybdegående kendskab til alt det praktiske, der skal til for at drive et cirkus.

Bernhard danner par med Isabella Enoch Sosman, og sammen har de etableret Cirkus Trapez, hvor Bernhards ansvar blandt andet ligger i Cirkus Trapez’ eget dyrehold – for dyr har nemlig altid haft Bernhards interesse og kærlighed.

Han fik elefanten Ramboline, da hun var 2 år gammel, og siden har de i over 30 år været uadskillelige. Sammen har de rejst hele Europa rundt og optrådt i nogle af verdens største cirkusser. I år præsenterer Bernhard friserheste. Bernhard er dyrenes ven, og han passer og plejer alle sine dyr efter alle kunstens og lovens regler – dyrene skal have det godt og er en meget vigtig del af vores cirkusfamilie.

Cirkus stjerne og kongelig anerkendt cirkus bedømmer. Sammen med Bernhard Kaselowsky er Isabella grundlægger af Cirkus Trapez. Isabella kommer fra en cirkusfamilie, hvor hun er 7. generation cirkusartist. Hun startede hendes cirkuskarriere som 7 årig efter hendes søster brækkede armen og Isabella blev nød til at erstatte hende i hendes families cykelnummer under Cubacabana showet i Athen.

Hendes trapezkarriere startede, da hun var blot 11 år gammel. Hendes første trapez købte hendes far, Haddy Enoch, for kun 100 kroner i håbet om, at hun ville indse, hvor svært det er at beherske den farlige trapezkunst og dermed tabe interessen for den. Men interessen og begejstringen for trapezen forblev. I 1972 optrådte hendes forældre som The Haddies i Ecuador, hvor det cirkus, de var med pludselig manglende en trapezartist. Isabella fik dermed sin artistdebut som trapezstjerne i en alder af kun 11 år. Da Isabella var 19 år, begyndte hun på egen hånd turnélivet. De følgende år optrådte hun i en række af de førende cirkusser og varieteer over store dele af verden. Det førte hende blandt andet til Canada, Mexico, Zirkus Barum i Tyskland, Hansa Theater i Hamborg, Circus Krone i Tyskland, Friedrichstadtpalast og Tigerpalast Varieté i Frankfurt for at nævne nogle af de helt store.

Hendes internationale cirkuskarriere har ikke kun givet hende erfaring i forhold til at sammensætte sit eget show, hun nyder også stor anerkendelse i cirkusverdenen. Hendes viden og øje for at spotte cirkustalenter har gjort, at hun er blevet inviteret som jurymedlem til masser af cirkusfestivaler rundt omkring i verden – blandt andet til Spanien, Cuba, og Kina. I januar 2018 var hun jurymedlem i den store franske cirkusfestival i Massy og i januar 2017 var Isabella inviteret som jurymedlem til verdens største og mest prestigefyldte cirkusfestival i Monte Carlo, hvor hun var med til at bedømme nogle af verdens bedste artister sammen med den kongelige familie af Monaco.

Familiens cirkushistorie

Læs om den magiske familie af Cirkus Trapez

Dansk Cirkusfamilie

Isabella Enoch cirkusblod kan spores hele 6 generationer tilbage. Det vil sige at hendes forfædre var med cirkus, næsten lige fra starten af cirkus historien. Theodor Enoch (1847-1909), der var ud af en flere generationer gammel skærsliberslægt, blev 1876 gift med sin kusine Wilhelmine Schulz (1876-1922), der sammen med sine to søstre, Dorothea og Louise, kom til at danne grundstammen i tre af de store cirkus i Danmark (Cirkus Miehe, Cirkus Skandinavien og Cirkus Dannebrog). Efter en lammende skade blev de produkthandlere, men Wilhelmine lærte sine fem børn så mange akrobatiske kunstner at de kunne tjene lidt ekstra i forsamlingshuse og lignende. I 1895 gik de i kompagniskab med Wilhelmines søster og svoger og endelig i 1897 startede de op med Cirkus Dannebrog i telt. I begyndelsen blev alt klaret af dem selv med børn og svigerbørn. Da Wilhelmine døde i 1922 gik Dannebrog ned, men datteren Dorothea forsøgte i 1923 at viderføre det sammen med sin mand Alex Reinsch (1893-1974), som Cirkus Reinsch, men det holdt kun en sæson. I 1977, besluttede Isabella Enochs far – Haddy Enoch – sig for at genåbne Cirkus Dannebrog, der kørte indtil 2016 og havde fået et internationalt navn i cirkusverdenen som et verdens cirkus. Nu er det den nye generation i Enoch familiens tid; Isabella Enoch har etableret sit eget cirkus og vi håber på mange succesfulde sæsoner med Cirkus Trapez.

Hestecirkusshow og verdensberømte klovne

Sosman navnet er til den dag i dag, stadig et stort navn i cirkusverdenen og man kan læse om utallige Sosman i historiebøgerne og om deres succesfulde cirkuskarrierer. Sosman navnet kan findes 8 generationer tilbage som cirkus artister. Det gamle hesteshow Cirque Sosman fra 1800 tallet pioneerede i cirkusindustrieen. De var de første i Belgien til at køre i en looping på en cykel; hvilket var en absolut sensation i sin tid. I cirkus bygningen i Liege, blev David og Edwards farfar, Gustav Joseph Sosman -senere kaldt Pipo Sosman- (1901-1970) præsenteret som verdens yngste hesteryttere. I løbet af cirkusets historie, spillede figurer af disse familier store roller i cirkus fremførelse, nyskabelse og artisteri. En af de hvidklovne der bliver anset som en af historiens bedste, er tidligerenævnte Pipo (Gustav) Sosman Sr (1901-1970). Pipo Sosman arbejdede i flere af Europas største Cirkuser og var så populær at banebryderen af abstrakt kunst, Robert Delaunay designede en af hans kostumer og en gade er opkaldt efter ham i Paris. På trods af at det er næsten 50 år siden han er gået bort, så har hans indflydelse på cirkusverdenen stadig en resonance og han bliver stadig talt om som en af de største hvidklovne. Hans ældste barn Philippe Sosman – senere kendt som Pipo Sosman jr – viderførte traditionen som hvidklovn efter hans far gik bort og fuldte godt i hans fars fodspor, hvor han arbejdede i nogle af verdens førende cirkuser, deriblandt verdens største cirkus, Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus i USA, Zirkus Knie i Schweiz og Roncalli i Tyskland. Han medvirkede også i flere film som komiker og

Er du klar til en QUIZ?

Test, hvor godt du kender Cirkus Trapez i quizzen lige herunder. Du skal svare på 10 sjove spørgsmål om cirkusset. Det tager maks 2 min. Held og lykke!

Bestil billetter i dag!

Er du interesseret i billetter, kan du klikke dig videre og købe billetter til en forestilling.