Familien Sosman

Hestecirkusshow og verdensberømte klovne


Sosman navnet er til den dag i dag, stadig et stort navn i cirkusverdenen og man kan læse om utallige Sosman i historiebøgerne og om deres succesfulde cirkuskarrierer. Sosman navnet kan findes 8 generationer tilbage som cirkus artister. Det gamle hesteshow Cirque Sosman fra 1800 tallet pioneerede i cirkusindustrieen. De var de første i Belgien til at køre i en looping på en cykel; hvilket var en absolut sensation i sin tid. I cirkus bygningen i Liege, blev David og Edwards farfar, Gustav Joseph Sosman -senere kaldt Pipo Sosman- (1901-1970) præsenteret som verdens yngste hesteryttere. I løbet af cirkusets historie, spillede figurer af disse familier store roller i cirkus fremførelse, nyskabelse og artisteri. En af de hvidklovne der bliver anset som en af historiens bedste, er tidligerenævnte Pipo (Gustav) Sosman Sr (1901-1970). Pipo Sosman arbejdede i flere af Europas største Cirkuser og var så populær at banebryderen af abstrakt kunst, Robert Delaunay designede en af hans kostumer og en gade er opkaldt efter ham i Paris. På trods af at det er næsten 50 år siden han er gået bort, så har hans indflydelse på cirkusverdenen stadig en resonance og han bliver stadig talt om som en af de største hvidklovne. Hans ældste barn Philippe Sosman - senere kendt som Pipo Sosman jr - viderførte traditionen som hvidklovn efter hans far gik bort og fuldte godt i hans fars fodspor, hvor han arbejdede i nogle af verdens førende cirkuser, deriblandt verdens største cirkus, Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus i USA, Zirkus Knie i Schweiz og Roncalli i Tyskland. Han medvirkede også i flere film som komiker og

 

Når cirkus er hjerteblod

Cirkus Trapez’ grundlæggere, Isabella Enoch og Bernhard, er indbegrebet af cirkus. De har begge livslang erfaring fra cirkusverdenen i både ind- og udland, og hele deres liv har været og er stadig med cirkus som det helt store omdrejningspunkt. Isabella har cirkusblod i årene hele seks generationer tilbage. Også Bernhard kommer fra en vaskeægte cirkusfamilie, og han er særlig kendt for sin elefant Ramboline, som de fleste, der har været i cirkus i Danmark, kender.

Udover elefanten Ramboline arbejder Bernhard også med masser af andre dyr. Bernhard er dyrenes ven, og han passer og plejer alle sine dyr efter alle kunstens regler. De skal have det godt og er den vigtig del af den store cirkusfamilie.

Cirkus er hjerteblod for os, og vi er et cirkus i Danmark, hvor vi brænder for at give publikum en autentisk, hyggelig og uforglemmelig oplevelse!