Fejr med os den Internationale Cirkusdag
Cirkusdagen fejres hvert år den tredje lørdag i april


Under den internationale circus federation (Fédération Mondiale du Cirque) under ledelse af H.S.H. Prinsesse Stephanie af Monaco, fejres den 9. Internationale Cirkusdag den 21. april. Cirkusdagen fejres hvert år den tredje lørdag i april. På initiativ af De Danske Cirkusvenner fejre vi både cirkusdagen og at cirkuskunstens har 250 på bagen. I forbindelse med gallaforestillingen på cirkusdagen lørdag 21. april kl. 15 vil den mangeårige Esbjerg-bibliotekar Finn Sejer Stendevad-Nielsen kort fortælle om Cirkus i 250 år. Han er medlem af foreningen Danske Cirkusvenner og medforfatter af en antologi om cirkus og artister, som udkom kort før jul.

Yderligere inviterer vi børn fra esbjerg til at lære rigtige cirkuskunster fredag den 20. April som de fremviser til cirkusshowet dagen efter.

 

Info om Den Internationale Cirkusdag

Børn fra Esbjerg lærer cirkuskunst mens vi er i Esbjerg. Lørdag den 21. April er der cirkusforedrag til showet kl. 15:00 i Esbjerg ved Gryden ved Gl. Vardevej.
Når cirkus er hjerteblod

Cirkus Trapez’ grundlæggere, Isabella Enoch og Bernhard, er indbegrebet af cirkus. De har begge livslang erfaring fra cirkusverdenen i både ind- og udland, og hele deres liv har været og er stadig med cirkus som det helt store omdrejningspunkt. Isabella har cirkusblod i årene hele seks generationer tilbage. Også Bernhard kommer fra en vaskeægte cirkusfamilie, og han er særlig kendt for sin elefant Ramboline, som de fleste, der har været i cirkus i Danmark, kender.

Udover elefanten Ramboline arbejder Bernhard også med masser af andre dyr. Bernhard er dyrenes ven, og han passer og plejer alle sine dyr efter alle kunstens regler. De skal have det godt og er den vigtig del af den store cirkusfamilie.

Cirkus er hjerteblod for os, og vi er et cirkus i Danmark, hvor vi brænder for at give publikum en autentisk, hyggelig og uforglemmelig oplevelse!